Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51

Uddannelse

Super16

Super16 er en filmuddannelse beliggende i Nordisk Films studier i Valby. Foreningen bliver drevet af medlemmerne i foreningen som er tilkoblet der i tre år. Hvert andet år skal medlemmerne optage 6 nye instruktører, 6 producere og 4 nye manuskriptforfattere til at forsætte skolen. I Super 16 sørger medlemmerne selv for at tilrettelægge undervisning dette gøres for at holde Super16 udenfor topstyring og for at skabe et modigt og selvstændigt kreativt miljø. Det er ikke muligt at modtage SU på uddannelsen.

Læs mere om Super16 på deres hjemmeside

Super8

Super8 er bygget op efter de samme principper som Super16, forskellen er at Super8 ligger i Århus. De styrer selv foreningen i fælleskab og tilretter deres egen undervisning, som fx består af workshop omkring manus, besøg af mennesker fra filmmiljøet, penneprøver og lydfilm mm.

Læs mere om Super8 på deres hjemmeside

18frames

18Frames er en treårig uafhængig filmfaglig uddannelse baseret på Fyn. Hver årgang består af 7 faglinjer med hver 3 medlemmer pr. årgang, som optages hvert andet år. Faglinjerne er instruktør, manuskript, producer, fotograf, klipper, tonemester og production designer. Skolen drives som en forening, hvorfor der ved siden af undervisningen og de kunstneriske projekter er forbundet en del foreningsarbejde. Eleverne planlægger selv deres undervisningsforløb med hjælp fra professionelle mentorer fra filmbranchen. 18Frames er en deltidsuddannelse og er ikke SU-berettiget. Medlemmerne har derfor plads til arbejde eller studier ved siden af. Alle medlemmer betaler et årligt kontingent på 5000kr.

Læs mere om 18frames på deres hjemmeside

Den Danske Filmskole

Den Danske Filmskole ligger i København og huser fire uddannelser, filmuddannelsen (4 år), TV-Uddannelsen(4 år), Manuskriptuddannelsen(2 år), Animationsuddannelsen(4 ½ år). Filmskolen er en kunstskole og på skolen lægges der vægt på at eleverne lærer håndværet. Filmskolen uddanner direkte til den professionelle film- og tv-branche.

Læs mere om Den Danske Filmskole på deres hjemmeside

The European Film College

Den Europæiske Filmhøjskole er en international højskole. Der er mulighed for at blive undervist i alle de roller der er tilkoblet en filmoptagelse. Forløbet strækker sig over 34 uger og bliver afsluttet med en større filmproduktion. Uddannelsen foregår i Ebeltoft.

Læs mere om The European Film College på deres hjemmeside

Københavns Film og Foto Skole

Københavns film og foto skole har flere kurser, fra filmbasis (20 uger) til film overbygning (ca. 20 uger) og starylab-freestyle som er et manus kursus (6uger). Undervisningen er en blanding af alm. Undervisning, workshops, masterclasses, øvelser og større produktioner.

Læs mere om Københavns Film og Foto Skole på deres hjemmeside

Filmhøjskolen Møn

Filmhøjskolen Møn arbejder med at udfolde elevernes potentiale i forhold til fortællinger, engagement og kunnen. Eleverne gennemgår alle elementer af filmproduktion. Igennem de konkrete filmproduktioner er der mulighed for at vælge en faglig retning: Produktion, Manus,
Instruktion, redigering, kamera, lyd.

Læs mere om Filmhøjskolen Møn på deres hjemmeside

Multiplatform Storytelling and Production

Er en professionsbachelor på 3½ år med et halvt års praktik og ligger i Aarhus . Uddannelsen ser på samspillet mellem forskellige former for filmiske fortæller og digitale platforme. På uddannelsen vil man blive øvet indenfor fagene fortællerteknik og æstetiske virkemidler samt færdigheder i at udvikle, designe og producere film i forskellige genrer på tværs af formater og platforme, heraf bl.a. kortfilm, reklamefilm, musikvideoer, webfilm, viral film mv.

Læs mere om Multiplatform Storytelling and Production på deres hjemmeside

Film- og tv-produktionstekniker – Media Collage Denmark

Film- og tv produktionsuddannelsen (4½ år) er en erhvervsuddannelse som grundforløbet Medieproduktion, film og tv linjen (20 uger) giver adgang til. Man bliver uddannet bredt inden for film og tv, som kameraarbejde, lys, lyd, redigering og tilrettelæggelse. Ligeledes er der også fag som dramaturgi og journalistik. Mulige praktikpladser kan være DR, TV2, regionale tv-stationer osv. Adgangskravet er at man har en praktikplads, hvis man ikke har det kan man søge en kvoteplads. Uddannelsen ligger i Viborg.

Læs mere om Film- og tv-produktionstekniker på deres hjemmeside