Skolegade 6, 9900 Frederikshavn  (+45) 26 48 27 51

Samarbejdspartnere

FilmMaskinen indgår i et tæt samarbejde med de nedenstående lokale, nationalt og internationale organisationer:

Filmvækststederne

Filmvækststederne er et landsdækkende netværk af filmskoler, som Station Next i Filmbyen står bag. I netværket sparres der med metoder i undervisning og indholdsmæssig viden, og der dannes ramme for en national opkvalificering af undervisning i filmproduktion. FilmMaskinen har gennem en årrække deltaget i forskellige aktiviteter med netværket og har blandt andet været med på inspirations tur til Relativity School i Hollywood, modtaget undervisning af Hollywood instruktøren bag det internationale talentprojekt – Prodigy Camp, samt været med til at udvikle på en ny  efteruddannelse for undervisere i filmproduktion.

Filmvækststederne

Aarhus Filmværksted & Filmtalent Danmark

Aarhus Filmværksted støtter nye filmtalenter med rådgivning, filmudstyr, produktions- og postproduktionsfaciliteter samt økonomisk støtte. De støtter op til 40 ikke-kommercielle korte fiktionsfilm årligt. I forbindelse med FilmMaskinen, er filmværkstedet en tæt samarbejdspartner i forhold til udstyr og ekstra undervisning. Filmtalent Danmark er den overordnede paraplyorganisation over filmværkstederne, som FilmMaskinen primært samarbejder med, om at sikre at FilmMaskinens undervisning passer ind i forhold til den overordnede strategi på talentudviklingsområdet indenfor filmproduktion.

Aarhus Filmværksted

Nordisk Filmfestival

Nordisk Filmfestival forgår hvert andet år i Frederikshavn Kommune, hvor der bliver vist spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm. Nordisk Filmfestival viser alt fra professionelle filmproduktioner til film lavet af unge der brænder for filmproduktion. FilmMaskinen afvikler typisk premieren på elevproduktionerne, under Nordisk Filmfestival.

Nordisk Filmfestival

Aalborg Talentakademi

Aalborg Talentakademi har  blandt andet en uddannelsesretning indenfor skuespil – TGK. Her gennemgår man et treårig fritidsforløb, hvor man kan lære mere om at spille skuespil på teater og film. FilmMaskinens samarbejder med TGK i forbindelse med workshops der omhandler instruktion af skuespillere og Meisner teknikker.

Aalborg Talentakademi

Göteborg Film Studios & Film Högskola

Professionelle filmstudier placeret I Göteborg, hvor man også kan gå på et daghøjskole forløb, hvor man lærer at lave film. FilmMaskinen har gennem en årrække haft et fast besøg på Göteborg Film Studios, hvor eleverne kan lade sig inspirere af faciliteterne og møde professionelle der arbejder med film.

Göteborg Film Studios

Andre samarbejdspartnere:

Den Vestdanske filmpulje

Den Vestdanske Filmpulje støtter udviklingen af produktionsmiljøer i det vestdanske område indenfor genrene spillefilm, dokumentar, kortfilm, tv-serier, filmfestival osv.

Den Vestdanske Filmpulje

Aarhus Filmby

Aarhus Filmby er Aarhus Kommunes tiltag for at integrere film- og medieområdet i kommunen. Dette er i samarbejde med byen kraftværk som huser 60 medievirksomheder og to filmstudier. Projektet bliver støttet igennem den Vestdanske Filmpulje.
Aarhus Filmby

Filmkraft Aalborg

Filmkraft Aalborg er et event der bliver holdt hvert år for nye filmtalenter, hvor de har mulighed for at få vist deres kortfilm på et lærred og deltager tilmed i konkurrencen om film priser.

Filmkraft Aalborg

UCN Aalborg – Multimedie Design

Multimedie Design er en uddannelse, hvor man arbejder med digitale medier – apps, hjemmeside, videoproduktioner osv.

Multimedie Design