Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Med på settet bag spillefilmen Sommeren 92 - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Med på settet bag spillefilmen Sommeren 92

 

FilmMaskinens elev – Jonas Villadsen har været runner på settet til indspilningen af spillefilmen Sommeren 92. Her giver han et indblik i, hvordan det har været at være med på en spillefilms produktionen. Jonas fortæller:

Jeg var så heldig at arbejde med på Sommeren 92, og lære plus opleve en masse. Jeg blev ansat på den svenske del af teamet som runner, da jeg er bosat i Göteborg. Sommeren 92 handler om træneren Richard som hjalp Danmark til at vinde EM i 92. Richard bliver spillet af Ulrich Thomsen, og man følger hans opture og nedture op til EM, og de valg han bliver nødt til at tage.

Filmens første optagedage forgik i Göteborg, og vi startede på et hotel der hedder Stenungsbaden yacht club. Det var en langt større opgave end vi alle havde regnet med, da opbygningen af stedet gjorde det svært at komme hurtigt rundt, specielt om natten var det næsten umuligt.

Al opstart er svær, og alle skulle lige lære hinanden at kende. Der var jo også to sprog, hvilket skabte en udfordring. Vi opdagede hurtigt at kulturen inden for det at lave film, er meget forskellige i Danmark og Sverige, for hvem der laver hvad, og hvad de forskellige jobtitler er, er lidt forskellige landene imellem.

Jeg vil aldrig glemme mødet med Jon Lange, Henning Jensen, Lars Brygmann og Ulrich Thomsen. Det var meget sjov og hyggeligt at snakke med dem alle. Henning Jensen fik jeg snakket utrolig meget med og fik opbygget en stor respekt for ham som menneske.

På Stendungsund var jeg en halv meter fra at ødelægge sidste skud klokken halv fire om morgen, uden at nogen opdagede det. Richard (Ulrich) skulle forstille sig at gå ned gennem en gang til sit værelse og igennem en dør. Jeg skulle springe meget hurtigt rundt over det hele med grej og sager til kaffebordet, så jeg kom lige forbi settet og forbi den dør som Ulrich skulle igennem. Pludselig blev der sagt VÆRSGO! Åh nej, jeg stod en halv meter fra den dør rundt om et lille hjørne og måtte ikke bevæge mig. Jeg vidste de kom tættere på, og så åbnede han døren og da han var en halv meter fra mig blev der sagt TAK! Så der var min puls højt oppe.

De sidste to uger skulle der filmes i Ny Ullevi, som er stadionet. Ny Ullevi var et meget sjovt sted at tumle rundt som runner i forhold til hotellet. Det var meget nemmere at komme rundt. Omkring optagelserne steg antallet af de ansatte, fordi der var så mange statister, selvom vi ikke engang nåede op på det antal statister vi gerne ville have haft. Det er åbenbart lidt svært at få folk ind. Vejret var klart med os 95% af tiden. Vi havde det meget varmt på grund af solen, men så kom en søndag, hvor efteråret bare kom væltende med fuld speed og gjord jobbet lidt sværere. Det gjorde, at det var nødvendigt med ændringer i nogle af scenerne.

Skuespillerne spillede fodbold hver dag, og var de ikke på set, så var de ude og træne med rigtige fodboldtrænere.

Nu da filmholdet er taget til Danmark for at lave resten af filmen færdig, står det svensk hold tilbage. Vi valgt at holde kontakt og hjælpe hinanden med at lave flere film, og vi fik opbygget en tillid og udtrykt ønske om at støtte hinanden.

Hvordan ser det hele ud fra min side nu? At leve af at lave film er næsten umuligt, men drømme lever stærkt i dem som brænder for det. Jeg ofrer mig hen ad vejen, tager svære beslutninger og store chancer for at nyde mit bedste og for at udvikle mig mest muligt. Med min egen produktion ”The Other Side” lige rundt om hjørnet, kan jeg tydeligt mærke, at vi skal have gang i mere. Godt råd til alle derude, tag chancer når det handle om at lave film, giv jeres bedste, Lyt, vær på når det handler om at være på! Der er ikke tid og råd til andet. Film er en livstil, og kan man ikke være med på den, så er man tabt i filmverdenen.

Instruktør – Jonas Villadsen

Categories: Blog