Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Med på Seattle Film Festival - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Med på Seattle Film Festival

I disse dage er en af FilmMaskinens nuværende elever fløjet til Seattle i USA for at deltage i National Film Festival for Talented Youth (NFFTY), som er en af verdens største filmfestivaler for unge mennesker. Det drejer sig om Natascha Berg, der har været producer på en af FilmMaskinens produktioner fra i år. 

Som filmproducer har Natascha Berg skulle holde hovedet koldt for at gøre en af FilmMaskinens kortfilm til en realitet, men med sin deltagelse i Seattle bliver hun udfordret på en bred vifte af sine filmtalenter.

Igennem et samarbejde med Station Next har FilmMaskinen i Frederikshavn fået en unik mulighed for at sende en af sine elever til Seattle. Station Next afvikler rejsen og undervisningen, og i alt skal otte elever fra forskellige filmskoler rundt omkring i landet deltage. Hvad der mere specifikt skal ske ved filmfestivalen, må tiden vise.

– Øverst på programmet er NFFTY, hvor vi skal deltage ved et par gallapremierer og se en masse screenings af de udvalgte film til festivalen – heriblandt en kortfilm af en af de elever, som er med på turen. Jeg har hørt lidt nys om, at vi også skal deltage ved et par workshops, men mere ved jeg faktisk ikke om programmet – så jeg er vældig spændt, fortæller Natascha Berg inden sin afrejse.

Det er første gang, at hun rejser uden for Europas grænser. Det kunne også mærkes på nervøsiteten op til turen, og derudover rejser hun som en elev i en helt ny samling.

– Jeg kender slet ikke dem, som jeg skal afsted med, men vi har alle et eller andet form for filmskoleforløb tilfælles. I mit tilfælde er jeg knyttet til Filmmaskinen i Frederikshavn, hvoraf størstedelen af de andre er tilknyttet Station Next, men jeg glæder mig meget til at møde dem. Dog ved jeg, at Anna Emma Haudal, som er instruktør og manuskriptforfatter bag DRs hitserie “Doggystyle”, deltager i turen, siger Natascha Berg.

Rejsen er dækket af Station Next, hvor de deltagende elever får dækket kost og logi samt lommepenge på turen.

– Jeg forventer at komme hjem med en masse nye og spirende bekendtskaber og gode minder at se tilbage på. Jeg tror også, at jeg vil have inspiration til fremtidige filmprojekter og forhåbentlig også få udvidet mit filmtalent, udtaler hun med et smil på læben.

Categories: BlogTags: , , ,