Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Magnus Thorhauge, mødte alle de store Hollywood filmfolk på Seattle Film Festival - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Magnus Thorhauge, mødte alle de store Hollywood filmfolk på Seattle Film Festival

Seattle Film Festival er en af verdens største festivaler for unge filmskabere. Her mødes op imod 150.000 filmentusiaster fra 80 forskellige lande og der bliver både vist film, holdt foredrag og afviklet workshops. I år blev Magnus Thorhauge, som er 3. års elev på FilmMaskinen, inviteret med til festivalen som én af otte unge danske filmtalenter. Invitationen kom igennem FilmMaskinens faste samarbejdspartner, Station Next, som i flere år har deltaget på filmfestivalen i USA med danske unge filmmagere.

Turen varede en uge og programmet for de unge filmtalenter var pakket med film, workshops og inspirerende talks og foredrag. “Festivalen foregår i tre forskellige biografer i Seattle og der er også arrangementer i flere andre kulturhuse i byen. Så når man er i området, får man virkelig et indtryk af, at man er en del af noget meget stort og at alle i byen er der for filmene”, fortæller Magnus Thorhauge

De unge filmmagere fra Danmark fik mulighed for at deltage i alle de arrangementer, de havde lyst til og der var gratis adgang til det hele. De var blandt andet med til et event, hvor man kunne “speed-date” en række kendte filmmagere. Der var således lagt op til at man fik 2 minutter hver især sammen med en række filmfolk, hvoraf mange af dem havde været med på de helt store Hollywoodproduktioner. Magnus var også med til eventet “From a film school project to the Oscars”, hvor en medarbejder fra en animationsskole i Frankrig fortalte om sine erfaringer med at få skolens film med til The Oscars – den ultimative filmpris.

Endvidere var Magnus specielt begejstret for et foredrag med drejebogsforfatter William M. Akers fra Belmont University School of Film and Television. Forfatteren er kollega til manuskriptforfatteren bag serien Queens Gambit og han havde fået lov at vise det originale manuskript med alle forfatterens noter frem på biografens store lærred. “Det var virkelig fedt og man fik et godt indblik i arbejdet med udviklingen af et manuskript til sådan en stor serie,” Udtaler Magnus.

Der var selvfølgelig lagt op til at de unge filmmagere fra hele verden skulle networke på festivalen og Magnus har også en stor stak visitkort med sig hjem. Han har også lært meget mere om hvilke filmskoler, der findes og hvordan, man kommer ind på dem. I det hele taget var hovedet fyldt med indtryk, ny inspiration og gode idéer.

Magnus var på festivalen sammen med Station Next og syv andre filmtalenter fra Danmark. De otte unge danskere har også haft en god mulighed for at lære hinanden at kende og for at udveksle idéer. Så Magnus fortæller at det helt sikkert er en mulighed, at han kommer til at samarbejde med dem i fremtiden. Det bliver spændende at følge med i og se om de får udviklet nogle filmprojekter sammen herhjemme i Danmark.

“FilmMaskinen er en skole, der uddanner unge nordjyske filmtalenter og det er vigtigt for os, at vi kan hjælpe vores elever videre og at give dem de bedste muligheder for at skabe sig en karriere i filmbranchen. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Station Next, ligesom vi hele tiden er på udkig efter andre spændende muligheder, som kan hjælpe vores elever på vej. I efteråret kommer serien “Oxen” til Frederikshavn og her får vi mulighed for at sende flere af vores elever med på set.  For eleverne kan det være starten på deres karriere i den danske filmbranche.“ Udtaler koordinator ved FilmMaskinen, Marie Weiergang.

Categories: Blog