Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Joanna Mikkelsen - elev på FilmMaskinen er kommet ind på Multiplatform Storytelling & Production - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Joanna Mikkelsen – elev på FilmMaskinen er kommet ind på Multiplatform Storytelling & Production

Joanna har været en meget entusiastisk og lærenem elev her på FilmMaskinen. Hun har suget viden til sig og virkelig fået optimalt ud af lærernes kompetencer. Hun er en elev som man lægger mærke til, fordi hun skaber en god stemning og fordi hun er så videbegærlig. Vi har spurgt hende hvad hendes forventninger er til fremtiden og den uddannelse hun lige er startet på.

”for det første er jeg jo ovenud lykkelig da det altid har været min passion at arbejde med film, og Multiplatform, Storytelling & Production er en perfekt uddannelse for mig og mine ambitioner for at komme til at arbejde med kortfilm og reklamefilm i Aarhus.”

Hvilke forventninger har du?

”Det er en uddannelse inden for VIA College, som går ind under VIA Film og Transmedia, hvilket betyder at jeg kommer til at arbejde med forskellige emner inden for flere medier, hvilket jeg synes er sindssygt interessant.”

Hvorfor valgt du denne uddannelse?

”Fordi den beskæftiger sig med kortfilm, hvor jeg kan få lov til at udtrykke mig mere kunstnerisk, hvilket jeg er meget interesseret i. Derudover er den ret ny og har endnu ikke nogle dimitterede elever, så jeg kan selv få lov til at sætte mit præg på uddannelsen og være med til at videreudvikle den.”

Har det haft betydning for dit valg, at du har gået på FilmMaskinen?

”Jeg brugte FilmMaskinen, som supplement til mit mediefag og egentlig bare af ren interesse. Jeg fandt faktisk ud af gennem FilmMaskinen, at jeg ikke er helt vildt interesseret i at lave film, der er længere end 5 minutter. Så jeg har altid vidst at jeg ville gå her, men FilmMaskinen var med til at vedligeholde og udvikle mine interesse og mine evner.”

Hvornår begyndte du at interessere dig for at lave film?

”Da jeg var barn og fik min fars gamle VHS-optager i hånden. Det videreudviklede sig med en veninde, hvor vi sammen lavede film med vores dukker og bamser, som vi filmede på et digitalt kamera og redigerede i Movie Maker. Derfra tog det fart i gymnasiet med mediefag, hvor jeg blev introduceret for uddannelsen, som jeg går på nu. ”

Hvilke fremtidsdrømme har du?

”Jeg vil sindssygt gerne lave reklame- og kortfilm, hvor jeg kan komme til at arbejde med fiktion. Dokumentarfilm interesserer mig også meget, så måske skal jeg også lave sådan noget på et tidspunkt. Nu må vi se, men film bliver det jeg kommer til at leve af, håber jeg.”

Hvad karakteriserer en god film?

”Om man kan identificere sig med karaktererne, om man bliver rørt. Jeg elsker en smuk æstetik og bevægende underlægningsmusik. De film, der som oftest har fanget mig, har også tit haft sit helt eget særpræg i form af en særlig klipperytme, komposition eller et helt specielt univers.”

Hvilken slags film vil du lave i fremtiden?

”Kortfilm, reklamefilm og dokumentar.”

Hvad har du som filmskaber på hjertet?

”Det er vigtigt at fortælle noget, som man ikke kan lade være med at fortælle. Så det vil mit liv siden hen vise. Så der er ikke et entydigt svar lige nu, hvilket jeg synes er utroligt spændende.”

Hvor langt vil du gå for at leve af at lave film?

”Så langt og så længe jeg er tro mod mig selv og min egen kreativitet.”

 

Categories: Blog