Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Himlen brænder - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Himlen brænder

På set med instruktøren Daniel Stroh

FilmMaskinen har været med på set under optagelserne til kortfilmen ”Himlen Brænder”.

Instruktør Daniel Stroh fortæller: ”Himlen Brænder” var faktisk ikke min førsteprioritet i forhold til mit næste projekt, jeg skrev den på relativt kort tide og den udsprang fra nogle noter jeg havde liggende, og som jeg ikke fik brugt til min forrige film ”Ved siden af Vejen”. Men efter jeg havde skrevet manuskriptet, så tænkte jeg: ”Det er ikke så ringe det her” og derfor blev det den jeg gik i gang med.

Jeg forsøger altid at prøve noget nyt, når jeg laver en kortfilm, for det er her man kan dygtiggøre sig, det kan være i forhold til hvilke typer skuespillere jeg bruger, eller om der er bestemte filmiske virkemidler som filmen skal underlægges – mange ting som almindelige mennesker ikke bider mærke i. ”Himlen Brænder” er blandt andet en kritik af samfundet; på hvordan tingene bliver mere og mere kategoriseret, alt puttes i kasser og bliver gjort sort/hvid. Der er ikke plads til nuancer, og det har vi brug for. Jeg vil lave en film som kan appellere sig til mange mennesker, men samtidigt skal det også være en film som giver stof til eftertanke. Den skal rumme noget mystik, og nogle metaforer, så publikummet efterfølgende kan tænke lidt over, hvad de egentlig har set. Jeg går ud og siger: Sådan her ser jeg verden, hvad ser du?

 

Daniel Stroh er 25 år, Nordjyde og født i Uganda. Han kom til Danmark i en ganske ung alder, og har siden da haft sin gang og opvækst i Vendsyssel – størstedelen i den lille by Asaa. Han har student fra Dronninglund Gymnasium anno 2010, og dimitterede fra Den Europæiske Filmhøjskole i 2013. Daniel bestræber sig pt. på, at søge ind på diverse filmskoler i Danmark, og går den ikke første gang, så prøver han bare igen eller også finder han en anden mulighed.

Daniel har siden barnsben altid haft lyst til at beskrive verden som han ser den, men det var først i gymnasiets mediefags timer, at han øjnede en mulighed for at lave noget som var både spændende og kreativt. Efter Daniels ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, følte han for første gang i sit liv, at han var blandt ligesindede og nåede frem til den konklusion, at livet er for kort til at lave noget som man egentlig ikke rigtig gider.

I FilmMaskinen glæder vi os til at se når Daniels film er færdig.

 

Categories: Blog