Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Godkendelse af filmforskning til FilmMaskinen - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Godkendelse af filmforskning til FilmMaskinen

Den daglige ansvarlige i FilmMaskinen – Mads Palm Jensen, har fået godkendt en økonomisk bevilling til et forskningsprojekt ved Københavns professions højskole i samarbejde med filmskolen – Station Next.

Projektet er en såkaldt Kunstdidaktisk udviklingsvirksomhed – KDUV, der omhandler udviklingen af undervisningspraksis inden for filmområdet. Støtten er blevet givet til et projekt, der retter sig mod instruktørens arbejdsfelt, med henblik på at lave en kortlægning af hvilke kompetencer en filminstruktør skal kunne mestre. Derudover skal der udvikles et undervisningsforløb, der kan styrke nogle af kompetenceområderne inden for instruktørens fortolkning af skuespillet, såvel som ledelses- og relations praksis, samt instruktørens arbejde med stilisering af filmen.

Vi ser det som en blåstempling af vores kompetencer indenfor filmundervisning. Det er en unik mulighed vi har fået her, for at dykke ned i nogle af de områder som filminstruktøren arbejder med, som der er meget lidt viden og teori om. Så det glæder vi os rigtigt meget til.

Formålet er umiddelbart, at styrke FilmMaskinens undervisningskompetence for unge nordjyske filminstruktører, men det er samtidigt et krav at undersøgelsen skal bruges i bredere forstand som oplæg og inspiration til de andre filmundervisningstilbud, der er i Danmark, som er en del af netværket – Filmvækststederne. Undersøgelsen skal muligvis også offentliggøres under Det Danske Filminstitut.

Vi ser det som en stor ære, at FilmMaskinen får mulighed for at være med til at gå forrest på nogle af de områder her, og vi vil gerne sende en stor tak til Station Next og Københavns professions højskole for støtten til projektet.

Man kan se elevproduktionerne for dette års elevhold, til premieren på Nordisk Filmfestival i Maskinhallen – Frederikshavn d. 9 november kl. 19.30.

Categories: Blog