Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Tidligere elever gør sig bemærket på Odense filmfestival

FilmMaskinen har haft flere tidligere elever i rampelyset under årets Odense Filmfestival. Fire talentfulde filmskabere fra FilmMaskinens rækker deltog i festivalen, og deres kortfilm imponerede publikum og juryen.

En af filmene var kortfilmen ‘Kuglen og keglen’ der er lavet af Kristoffer Bjerg og Simon Pedersen, som hhv. går på filmskolen Super 16 og Den Danske Filmskole.

De to andre indsendte kortfilm, blev begge nomineret til den eftertragtede Publikumspris på festivalen. Her var det den tidligere elev – Kristian Pederen, der blev nomineret med ‘The Day I Died’, og den anden kortfilm stod til sidst frem som vinder af prisen. Den sejrrige film hedder ‘Papa – Notes on Life and Death’ og er produceret af Liv Lundholm Pedersen, der også er underviser på FilmMaskinen. Hendes film fangede publikums opmærksomhed og blev belønnet med denne prestigefyldte pris, som anerkender den enestående indsats bag værket. Men denne sejr var ikke den eneste sejr Liv fik med sig hjem fra Odense Filmfestival. Hendes film blev nemlig også udtaget til European Film Award, ofte omtalt som den Europæiske Oscar. Dette er en bemærkelsesværdig anerkendelse af filmens bidrag til den europæiske filmverden og noget vi som frederikshavnere virkelig kan være stolte af.

‘Papa – Notes on Life and Death’ har officiel verdenspremiere i Palads Teatret i Frederikshavn senere i september.

Vi er i FilmMaskinen stolte over at have bidraget til den succes som de tidligere elever har haft, og ser frem til at følge deres karriere, der uden tvivl vil fortsætte med at blomstre.

Categories: Blog