Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Filmvalgfag for 9. klasserne på Ravnshøj skole   

I år har vi i FilmMaskinen startet noget nyt op; nemlig et valgfagsforløb for 9. klasses elever. Og den første skole, som har fået glæde af dette valgfag, er Ravnshøj skole i Frederikshavn Kommune.  

Eleverne i 9. klasse i Ravnshøj har fået undervisning i film og filmproduktion i 10 uger i træk af to af FilmMaskinens undervisere. 

Eleverne er blevet undervist i alle dele af det at lave en film; lige fra idéudvikling, manuskriptskrivning og karakterudvikling til indspilninger on set, klipning, lys og lyd. I løbet af valgfaget har eleverne også skullet arbejde med nogle små lyn-øvelser, hvor de har fået lov til at eksperimentere med filmmediet. 

Forløbet blev afsluttet med en premiere, hvor de film, der var blevet produceret, blev vist. Eleverne havde i grupper produceret en gyser og en komedie og begge film fungerede godt og forholdte sig aktivt til den valgte genre. ”De film, de har fået lavet, er af ret høj kvalitet og det er tydeligt, at eleverne er blevet gode til at forstå filmsproget og til at vælge de rigtige filmiske virkemidler for på bedst mulig måde at få historien igennem” Udtaler FilmMaskinens underviser Peter Parmo. 

FilmMaskinens undervisere Liv Lundholm og Peter Parmo har stået for undervisningen på Ravnshøj skole. De er begge erfarne undervisere og de er gode til at vække de unges interesse for det at lave film. Både Liv og Peter er i gang med en uddannelse i anvendt film ved Station Next i København, hvor de bliver endnu bedre til det at undervise i praktisk filmproduktion. 

”For os på skolen har det været fedt at få nogle lærere ind udefra, som bare har styr på det hele i forhold til filmfaget. Eleverne har fået lov til at fordybe sig i deres filmproduktioner og de har både lært en masse om at arbejde med genrer og med praktisk filmproduktion. Og så har de skullet arbejde sammen i grupper og være gode til at give hinanden plads og fordele rollerne imellem sig. I filmproduktionerne er det måske nogle andre elever, der ”shiner” end dem, vi normalt ser fylde meget i klassen” Udtaler skolepædagog på Ravnshøj skole, Mette Bay Breson Kyhe. 

Til næste skoleår håber FilmMaskinen på at kunne udvide tilbuddet om valgfag til andre 9. klasser i Kommunen, således at endnu flere unge får øjnene op for mulighederne for at komme til at arbejde med film og måske får lyst til at uddanne sig i den retning. 

“Det er jo noget særligt for Frederikshavn Kommune at vi har FilmMaskinen og det skal vi selvfølgelig udnytte. FilmMaskinen kan tilbyde de unge i Frederikshavn Kommune en helt særlig undervisning i praktisk filmproduktion og vi kan give de unge mennesker et indblik i hvad, det vil sige at arbejde med film. Det giver måske nogle af de unge blod på tanden i forhold til at forfølge en drøm om at arbejde på professionelle filmset.” Udtaler koordinator ved FilmMaskinen, Marie Weiergang  

 

Categories: Blog