Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
FilmMaskinen underviser elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

FilmMaskinen underviser elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium

I sidste uge har FilmMaskinen haft besøg af to medieklasser fra Aalborg Tekniske Gymnasium.

Eleverne skulle arbejde, spise og overnatte i Maskinhallen.

Under deres ophold skulle de arbejde intenst med film og filmproduktion samtidigt med at turen blev brugt som en ryste-sammen-tur for de elever, der har valgt Film og Medier på Aalborg Tekniske Gymnaium.

FilmMaskinen har således lavet et program til eleverne fra Aalborg, hvor de har fået lov til at fordybe sig arbejdet med filmproduktion. Elverene blev undervist i både skuespilteknik, manuskriptskrivning og idéudvikling og så skulle de ud og filme deres egne små film. Hele Maskinhallen har således været fyldt med unge mennesker, der har været i gang med at skrive, planlægge, filme og redigere deres egne film. I pauserne har eleverne været på oplevelse i Frederikshavn og de har benyttet svømmehallen, som har været søde at sponsorere rabat-billetter til alle eleverne.

Undervisningen i FilmMaskinen fungerer som et godt supplement til elevernes øvrige undervisning i film og medier på Aalborg Tekniske Gymnasium. “Det er så fedt, at de får nogle dage, hvor undervisningen er noget helt andet end det, vi kan tilbyde dem på vores skole. Her får de lov til virkelig at fordybe sig i en produktion og samtidigt bliver de bedre til at arbejde sammen i grupper” Udtaler Film og Medie-elevernes underviser, Malene Moesgaard Ludvigsen.

Opholdet i FilmMaskinen blev onsdag eftermiddag afsluttet med en premiere, hvor alle elevernes filmproduktioner blev vist i Maskinsalen. Der blev vist et højt niveau og eleverne fik meget god feedback fra underviserne.

De to klasser har fået undervisning af to af FilmMaskinens erfarne undervisere, Liv Lundholm og Albert Præstholm. Liv og Albert har i dette efterår undervist samtlige 8. klasser i Vesthimmerland Kommune, så de har masser af gode erfaringer med undervisningen og de har nogle gode læringsmetoder, som bliver anvendt. Ved siden af arbejdet som undervisere, har Liv sit eget produktionsfirma og Albert arbejder som produktionsassistent i et produktionsfirma i Aarhus.

FilmMaskinen har som mål at få flere unge mennesker i Nordjylland til at interessere sig for filmproduktion og skolen er altid åbne for nye måder at samarbejde på. “Det har været en fed oplevelse for os at have eleverne fra Aalborg HTX på besøg og vi har fået afprøvet denne type af undervisningsforløb, hvor eleverne virkelig får lov at arbejde intensivt med filmproduktion over flere dage. Hele Maskinhallen har været fyldt af liv og unge mennesker og de har fået lavet nogle virkeligt gode små film.” udtaler koordinator i FilmMaskinen, Marie Weiergang.

Kender du en klasse eller en skole, som kunne have glæde af et forløb på FilmMaskinen, så er det bare om at få dem til at henvende sig – så kan der blive sat et undervisningsforløb op, der passer lige nøjagtig til dem.

Categories: Blog