Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
FilmMaskinen goes to Hollywood - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

FilmMaskinen goes to Hollywood

Mads Palm, der er projektansvarlig hos FilmMaskinen, er netop hjemvendt fra Hollywood, hvor han og 9 andre undervisere fra forskellige fritidsfilmforløb var på inspirationstur. Alle er de med i netværket Filmvækststederne, der er hostet af Station Next i Filmbyen Avedøre.

Det er Station Next, der har arrangeret turen, og den er betalt af Det Danske Filminstitut.

Turens hovedformål var at lade sig inspirere og få en forståelse af, hvad de gør i undervisningen på Relativity School i Hollywood. Et mere langsigtet mål er opbygningen af et tættere samarbejde mellem Relativity School og de Danske Filmvækststeder.

Den første dag i Hollywood var gruppen på rundtur på Paramount Studios, og de efterfølgende dage blev brugt på skolen – Relativity School, der ligger i Los Angeles Center Studios. Her blev gruppen bl.a. fotograferet foran settet til den legendariske film The Usual Suspects.

Af andre film der er indspillet på Los Angeles Center Studios kan nævnes Terminator 3, Charlie’s Angels og Mission Impossible 2.

Gruppen fik rundvisning, deltog i undervisning om instruktion, klipning og manuskriptskrivning, men fik også selv gennemgået en øvelse i samarbejde og idéudvikling, hvor der skulle optages en kortfilm.

Gruppen var også på besøg på Los Angeles Times, hvor én af skolens klasser var i gang med at planlægge en reklamefilm med en rigtig producer.

Én af de underviserne som den danske gruppe var meget i kontakt med, er gode venner med David Lynch, der bl.a. står bag Twin Peaks. Selv er underviseren også manuskriptforfatter, og har bl.a. arbejdet sammen med George Clooney.

Categories: Blog