Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
FilmMaskinen gør status over forårets succes - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

FilmMaskinen gør status over forårets succes

FREDERIKSHAVN: 13 nomineringer, fem priser, en enkelt ærespris samt adskillige udtagelser til internationale filmfestivaler er det – indtil videre – blevet til på FilmMaskinen i Frederikshavn i 2018.

Så det kan vist roligt siges, at de brager derudad med produktion af kortfilm på FilmMaskinen.

Faktisk er de så larmende, at de bliver hørt over hele kloden, hvor lande som USA, Canada, Australien, Italien, Schweiz og Tyskland har meldt tilbage med et entydigt svar: I lille Nordjylland har de unge mennesker i Frederikshavn styr på at lave kortfilm.

Samlet set har filmene hevet knap tre håndfulde nomineringer og en enkelt håndfuld priser med sig hjem fra internationale festivaler som Snowdance Film Awards i Los Angeles, Changing Face International Film Festival i Sydney, Flash Film Festival i Berlin og Redline International Film Festival i Toronto. Ud over alle de andre prisuddelinger, naturligvis.

Særligt det psykologiske drama “Deadline” vækker opmærksomhed med i alt syv nomineringer, en ærespris og tre priser for bedste film, bedste kortfilmsnarrativ og bedste mandlige birolle, men også komedien “På Dybt Vand” kan prale med fire nomineringer og en pris for bedste lange kortfilm samt en publikumspris.

Endeligt er det postapokalyptiske fængselsdrama “Eftertiden” hædret med to nomineringer for bedste klip og bedste lyd. Hertil kommer, at alle tre film er udtaget til et væld af andre festivaler.

– De unge filmskabere på FilmMaskinen producerer selv deres egne kortfilm helt fra bunden og bruger hele året på at bringe dem til live – lige fra idé til biografpremiere. Ligeledes har de selv ansvaret for at sende dem ud til diverse filmfestivaler, og man må sige, at resultaterne i år taler for sig selv; på FilmMaskinen har de fundet den helt rette vej – og de er nærmest kun lige begyndt, fortæller Thomas Meyer fra FilmMaskinen.

FilmMaskinen er en uddannelsesinstitution for unge i Region Nordjylland, som er støttet af Kulturkanten og Region Nordjyllands Kulturpulje.

Deadline:

Udtages til Rome Independent Prisma Awards (Italien), Rome Elephant Awards (Italien) og Ouchy Film Awards (Schweiz)

Vinder for bedste kortfilmsnarrativ på Pinnacle Film Awards (USA)

Modtager en Honorable Mention på Berlin Flash Film Festival (Tyskland)

Udvælges som finalist på Changing Face International Film Festival (Sydney, Australien)

Vinder for bedste instruktør og bedste mandlige birolle på Snowdance Film Awards (Los Angeles, USA), bliver nummer to i kategorierne bedste klipning og bedste film

Nomineres til bedste klip og Next Young Award på Filmkraft festival i Aalborg

På Dybt Vand:

Vinder for bedste lange kortfilm på Flash Film Festival i Berlin (Tyskland)

Vinder publikumsprisen på FiSH – Film Festival im Stadthofen Rostock (Tyskland)

Nomineres til bedste birolle på Redline International Film Festival i Toronto (Canada)

Nomineres til Next Young Award på Filmkraft festival i Aalborg

Honorable Mention som Best 1st time producer på Oniros Film Awards (Italien)

Eftertiden:

Udtages til Rome Independent Prisma Awards (Italien)

Nomineres til bedste klip og bedste lyd på Filmkraft festival i Aalborg

Categories: Blog