Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Bag om spillefilmen Abrakadabra - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Bag om spillefilmen Abrakadabra

FilmMaskinen har hjulpet til med udlån af udstyr til filmproduktionen Abrakadabra

Filmen blev indspillet i Thisted her i foråret. Holdet bag produktionen fortæller her kort om nogle af de tanker der lå bag filmen:

Velkommen til Taberland, velkommen til Thisted. Her flytter de kloge unge væk for at uddanne sig og ser sig ikke tilbage.

Holdet bag Abrakadabra vil det positive. Vise, at man netop kan hvad man vil, fordi du ikke skal stille dig op i køen af udøvere i eksempelvis filmbranchen, men kan lave, hvad du drømmer om, lige hvor du er.

Spillefilmen ’Abrakadabra’ byder velkommen til Taberland og tager fat i ungdomsudkantstemaer som undergrund, narkotika og håbløshed. Filmen sætter fokus på de negative elementer i udkanten, og lægger op til at både herboende og fraflyttede udkantsunge og samfundene omkring dem tager debatten om, hvor vi er på vej hen. Men mens vi sætter fokus på det negative gennem filmen, formidler vi provinsens enorme potentiale igennem projektet bag filmen.

Bag Abrakadabra står Vintherfrost Films producer Mikkel Vinther og instruktør og manusforfatter Jesper Frost. De har formået at samle Thys bugnende talentmasse og blande den med professionelle og erfarne kræfter fra hele Danmark. Det 30 mand store hold bag Abrakadabra er i aldersgruppen 15-70 og arbejder alle frivilligt. Tidligere har vi produceret spillefilmen ’Ske Din Vilje’, som trak over 1000 lokale i biografen, havde Kulturminister Marianne Jelved som premieregæst og var med på Nordisk Filmfestival i 2013.

Alt det har udelukkende kunnet gøres grundet unik lokal opbakning. Thisted Kommune, Region Nordjylland og større private fonde og virksomheder støtter projektet, men det er i særdeleshed den brede, lokale opbakning, der gør projektet bemærkelsesværdigt. I form af besættelse af statistroller, lån af lys- og kameraudstyr og optagelsessamarbejde med institutioner som bl.a. TV/Midtvest og Sygehus Thy-Mors har projektet skabt et lokalt fælleskab og en fødekæde, hvor alle vinder. Det er et lys i mørket. Fordi det kun kan ske lige her i Taberland.

Spillefilmen Abrakadabra (80 min.) har gallapremiere i Thisted Kino d. 12/6. For at gøre opmærksom på Abrakadabra tager vi herefter på Udkantsturné, der strækker sig fra Thisted i vest til Folkemødet på Bornholm i øst, og fra Hjørring i nord til Haderslev i syd. Her bliver udkantsbiograferne besøgt med præsentation af projektet, filmforestilling og efterfølgende debat af film, kultur og Udkantsdanmark.

Du kan se traileren på youtube

Og læse mere om produktionen på facebook

 

Categories: Blog