Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/filmmaskinen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Året, der er gået i FilmMaskinen - FILMMASKINENFILMMASKINEN
  Skolegade 6, 9900 Frederikshavn   Tlf: (+45) 26 48 27 51 / (+45) 51 71 17 75

Året, der er gået i FilmMaskinen

Nu hvor året går på hæld, er det oplagt at reflektere lidt over det år, som er gået på FilmMaskinen Året 2020 har bestemt været særligt og verden har på mange måder ændret sig. Vi har forsøgt at opretholde så normal en praksis som muligt, men alligevel har vi også oplevet store ændringer for FilmMaskinens virke. 

FilmMaskinens elever skal hvert år igennem 14 workshops, hvor de modtager undervisning fra forskellige filmprofessionelle. I år har flere af disse workshops været afholdt online eller i mindre grupper og eleverne har oplevet at de har skullet arbejde mere selvstændigt. 

Eleverne har savnet det sociale på skolen og nogle af arbejdsopgaver har været mere besværlige at gennemføre end de plejer at være. Men heldigvis lettede Corona-restriktionerne lidt i sommeren 2020 og det betød, at alle FilmMaskinens elevgrupper godt kunne gå på set for at få deres optagelser til de forskellige kortfilm husTiden i sommerferien blev dermed udnyttet optimalt og alle fik gennemført de planlagte optagelser. Selvom kommunelukninger og restriktioner i løbet af efteråret har gjort postproduktionsfasen vanskelig, er alle elever faktisk nået i hus med de planlagte produktioner. 

Så på trods af udfordringer, onlinemøder og lukkede kommunegrænser, har eleverne på FilmMaskinen formået at producere flere film i 2020 end de normalt gør på et år. Hvor der normalt bliver skrevet og produceret 3 eller 4 film på et år, har eleverne i år produceret 7 film i alt. 

En af grundene til dette er, at Corona har aflyst mange andre ting og at der derfor er blevet mere tid til at fokusere på filmproduktionerne.  

En anden årsag er, at de af eleverne på FilmMaskinen, som har gennemført forløbet flere gange og dermed er lidt mere erfarne, har haft lyst til at prøve nogle flere ting af. Nogle af eleverne har ambitioner om at søge ind på Den Danske Filmskole i sommeren 2021 og til adgangsprøven der skal de kunne vise nogle film, de selv har lavet. Derfor var det vigtigt for dem at få lavet en masse i 2020. 

Alle de film, der er blevet produceret i 2020 skulle have været vist ved en premiere i november måned, men den måtte desværre flyttes. Premieren er planlagt til at skulle afholdes i biografen i Frederikshavn og forhåbentlig kan en premieredato snart offentliggøres. 

Du kan følge med i alle nyheder om FilmMaskinens film og premieren på FilmMaskinens facebookside. Her kan du også finde info om hvordan, du bliver elev på FilmMaskinenDer er få pladser tilbage på holdet, som starter i januar 2021, så du skal skynde sig at tage kontakt til FilmMaskinen, hvis du vil være med. 

Categories: Blog